Terwijl het in Nederland vannacht 5 graden wordt, is het hier in Puglia nog warm (30 graden) en zonnig. De studio’s zijn weer klaar voor nieuwe gasten en dus tijd om jullie een update te sturen.

Ik ben hier nu 2,5 maand. Aan de ene kant voelt het alsof ik hier al jaren ben, aan de andere kant besef ik me nog steeds niet helemaal dat ik hier echt woon. Dat komt mede doordat het runnen van de B&B ervoor zorgt dat we een constant vakantiegevoel hebben. Natuurlijk zijn Remo en ik iedere dag aan het werk (ook in het weekend), maar we nemen gasten regelmatig mee voor een drankje en voor hen is Brindisi vaak de eerste stad in Puglia die ze bezoeken. Ze zijn relaxed en blij dat ze vakantie hebben. Wij gaan mee in dat gevoel en dat is natuurlijk heerlijk!

remo-carlijn-02

Hoe mijn dagen eruit zien
Veel mensen vragen mij om updates: “Hoe gaat het daar? Wat doe je de hele dag?”. Lieve allemaal, ik ben hartstikke happy en vermaak me meer dan prima. Ik heb het zelfs behoorlijk druk gehad de laatste paar weken.

Mijn Italiaantje is het nog niet gelukt om voor een uur of 10 te beginnen met werken (maar we gaan meestal dan ook niet voor 1.00 uur naar bed). We slapen dus een beetje uit, drinken samen koffie en vervolgens gaat Remo naar zijn werk. Ik zorg er vervolgens voor dat de studio’s worden klaargemaakt voor onze gasten, doe de administratie en beheer de boekingen voor de B&B, zorg dat de was wordt gedaan en/of wordt opgehaald, zorg voor het huishouden (wat nog best een uitdaging is aangezien we redelijk klein wonen en het dus altijd een zooi lijkt), doe boodschappen voor onszelf en de B&B, etc.

In de middag / begin van de avond ontvangen we nieuwe gasten en vaak gaan we ook wat met ze drinken/eten. Op die manier ontmoeten we veel leuke nieuwe mensen die we meteen wat tips kunnen geven over de omgeving. We hebben tot nu toe een keer of 5 gekookt in huis. Boodschappen zijn hier, op groente en fruit na, best prijzig. Als in: uit eten gaan is meestal goedkoper. Erg hè…
’s Avonds gaan we ook vaak naar vrienden: mijn twee vriendinnen die in Lecce wonen of vrienden van Remo. Dat laatste is tevens goed voor mijn Italiaans, ik kan het al aardig! In de weekenden genieten we volop van Puglia: we gaan naar het strand, uit eten, naar feestjes, etc.

Bionda in Italia
bionda-in-italiaNaast het runnen van het huishouden en de B&B schrijf ik graag. Dat doe ik onder meer op mijn website BIONDA IN ITALIA (‘Blondje in Italië) waar je artikeltjes kunt lezen over dingen die ik meemaak, typisch Zuid-Italiaans eten, verschillen tussen Nederland en Italië, enzovoorts. Neem een kijkje en volg mij ook op social media!

Daarnaast ben ik gastblogger op de website CIAO TUTTI (de grootste Italiëblog van Nederland) en doe ik freelance klussen (online communicatie).

Al met al, genoeg te doen!

De herfst komt eraan
Over twee weken ga ik voor ruim een week naar Nederland en daarna begint de herfst hier zo langzamerhand. Tot en met oktober zit onze B&B zo goed als vol, dus dat is mooi. Hoe de winter eruit gaat zien weten we nog niet zo goed, maar we redden ons vast wel weer. De eerste boekingen voor de lente/zomer 2015 hebben we trouwens ook al binnen!

Bionda in Italia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *