“Ciao Carlijn, ik kom in november naar Brindisi. Heb je zin om me een en ander te laten zien en heb je ook een plekje in jullie B&B vrij?” aldus Saskia Balmaekers, eigenaar van Ciao Tutti, de grootste Italiëblog van Nederland. Helaas is november de (enige) maandag waarin wij een paar dagen dicht zijn en zelf op vakantie gaan. Zodoende hebben we Saskia een aantal tips gestuurd en ging ze een dagje Brindisi verkennen. Ze schreef er een artikel over op haar website: 10x doen & proeven in Brindisi.

Brindisi, wat een verrassing!

“Tot voor kort hadden we Brindisi altijd een beetje links laten liggen, maar tijdens hun recente reis door Puglia namen Saskia en Carola de tijd om deze stad eens wat beter te verkennen. Wat een verrassing was dat, want Brindisi blijkt heel wat mooie plekjes te hebben. In deze blog delen we de tien mooiste (en lekkerste) ontdekkingen!

Geniet van de kleurrijke markt op het Piazza Mercato

‘We beginnen met kleur, op de kleine groente- en fruitmarkt op het Piazza Mercato. Een wandeling tussen de kramen met verse artisjokken, aubergines, courgettebloemen, kaki’s en paprika’s is een dosis vitamine C in het kwadraat.

Niet alleen vanwege het lekkere fruit dat je er ongetwijfeld koopt, maar ook en vooral vanwege de marktlui, die je hartelijk verwelkomen en graag een praatje maken. Instant geluk!

wat-een-verrassing-brindisi-01
wat-een-verrassing-brindisi-02

De markt wordt overigens al sinds 1911 op deze plek, tussen het Piazza Vittoria en de Chiesa delle Anime, gehouden. Elke ochtend (behalve op zondag) kun je er terecht voor je inkopen en mooie foto’s van de kramen vol lekkers.

Tip: rondom het Piazza Mercato vind je ook een aantal gezellige restaurants voor lunch en/of diner. Aanraders zijn Trattoria Siamo Fritti, Pizzeria Agorà en Escosazio.

Een literair kopje koffie

Toe aan een koffiepauze? Om de hoek van het Piazza Duomo vind je Caffetteria Letteraria Nervegna. Een heerlijke koffiebar, met een prachtig terras, waar je geniet van een romige cappuccino of een sterke espresso, omringd door boeken, oude Olivetti-typemachines en een sfeer die mij meteen inspireert tot schrijven!

wat-een-verrassing-brindisi-03

wat-een-verrassing-brindisi-04
Lees verder op de website Ciao Tutti >>

Vragen?

Heb je vragen over Brindisi of Puglia? Dan mag je altijd contact met mij opnemen via dit e-mailadres.

 

“Wat een verrassing, Brindisi!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *