Nog drie weken en dan verhuis ik (zoals je in mijn eerste post hebt kunnen lezen) naar Zuid-Italië. Of ik het spannend vind? Ja natuurlijk! Gelukkig is Brindisi maar twee uurtjes vliegen en komen er deze zomer al veel vrienden, familieleden, collega’s en kennissen langs!

Savelletri-12

Wil jij ook langskomen?
Wat leuk! Salento (zo wordt de streek, onderdeel van Puglia, genoemd) ligt helemaal in de hak van de laars en is dichter bij Paxos (Griekenland) dan bij Rome. De streek is beroemd om zijn nachtleven, verbazingwekkende zonsondergangen, prachtige witte stranden en ongelooflijke diversiteit van culturen.

Volgens sommige psychologen is de ​​’Salento Therapie‘ een erkende wetenschappelijke methode om depressie te bestrijden. Dit door de typische kleuren en geuren van dit bijzondere stukje Italië. Geloof je me niet? Kijk maar eens op deze website (het is in het Italiaans, maar trust me, it’s true!).

IMG_2594

Het fijne van Salento
Ik zou wel 100 dingen kunnen schrijven over Salento maar dan wordt deze nieuwsbrief wat te lang. Hier daarom 5 redenen om Salento te bezoeken:

  • (Nederlandse) toeristen: die zijn er amper. Vooral Italianen bezoeken in de zomer het zonnige zuiden. Je bent dus écht op vakantie in een ander land.
  • La cucina (‘de keuken’): de streek kent fantastische culinaire tradities met tal van lokale specialiteiten. En… voor 3 euro eet je een pizza en voor 2 euro heb je daar een liter wijn bij. Het is dus goedkoop en oh zo lekker!
  • Alles in de buurt: Salento is redelijk vlak, waardoor je binnen max. 30 minuten naar een andere stad rijdt. O.a. Lecce ‘het Florence van het Zuiden’ (hierboven op de foto) en Ostuni ‘de witte stad’ zijn meer dan de moeite waard.
  • Bereikbaarheid: je vliegt vanaf Eindhoven in iets meer dan 2 uur naar Brindisi (Ryanair), waar het vliegveld slechts 10 minuten rijden van het oude centrum ligt. Een retourtje heb je, afhankelijk van het seizoen, voor rond de 70 euro. Makkelijk, snel en goedkoop dus!
  • Zon, zee en strand: je vindt in Salento de mooiste stranden van Europa. Er zijn plekken waarop het lijkt alsof je naar de Malediven bent gevlogen. Ook fijn: het is er zelden kouder dan 10 graden. De temperaturen stijgen in juli/augustus tot rond de 30 graden.

Remo en ik kunnen je alles vertellen over wat je écht moet zien, waar je goed kunt eten, wat je dan moet bestellen (want Engels, dat spreken ze daar niet echt…), etc.

A presto!

Over Salento

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *