Magie, plezier, een onvergetelijke sfeer en unieke smaken: dat zijn de ingrediënten van één van de leukste evenementen in Brindisi: het Negroamaro wijnfestival. Het festival vindt plaats van 14 tot en met 17 juli 2016 in het oude centrum van Brindisi en bestaat uit 150 stands, 5 ‘winebars’ en 5 podia voor concerten. Dit alles verspreid over 20.000 m2 tegen de achtergrond van de monumenten, boulevard en historische gebouwen van Brindisi.

Met glas over straat?!
Krijg je in Nederland een boete van 70 euro wanneer je met een wijnglas over straat loopt, tijdens het festival in Brindisi zie je 100.000 wijnliefhebbers wandelend met een glas rode wijn. Je ontvang deze, in een tasje dat je om je nek kunt hangen, wanneer je een ‘wijnstrippenkaart’ koopt (can it get any better?). Met deze strippenkaart kun je op het hele festival eten en natuurlijk wijn halen.

Puglia & wijn
Zuid-Italië en met name Puglia staan momenteel sterk in de belangstelling door de productie van originele en betaalbare wijnen. Er wordt op grote schaal geïnvesteerd en steeds vaker vind je in Puglia wijnen die zeer positief beoordeeld worden in de belangrijkste wijngidsen. De Amerikaanse wijnjournalist Robert Parker noemt Puglia zelfs de meest spannende wijnregio van dit moment.

De rode Domiziano uit Salento is een goed voorbeeld van de uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Gemaakt van uitsluitend de negroamaro druif en zeer typisch Zuid-Italiaans van geur en smaak. Zondoorstoofd, zacht, kruidig en zwoel! Al tweemaal winnaar van het Proefschrift Wijnconcours en regionale en nationale winnaar van de Huiswijncompetitie!

Super ‘kool’!
Ons huis en de studio’s liggen óp de looproute van het festival, dus je kunt wel raden waar wij die avonden te vinden zijn. En als we toch thuis zouden willen blijven dan kijken vanuit de badkamer naar optredens op Piazza Santa Teresa. In 2015 zagen we daar het optreden van Kool & The Gang. Ceeeeeeeeeeeeelebrate good times, come on!!

Nog een studio vrij!
Wil je er dit jaar ook bij zijn? We hebben onze Groene Studio nog vrij. Vragen over het festival? Neem dan contact met ons op.

Negroamaro wijnfestival 14 – 17 juli 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *