Vandaag op Ciao Tutti: een artikel dat ik schreef over de prachtige boulevard van Brindisi!

‘Oja, daar vertrekken de schepen naar Griekenland,’ zei mijn moeder toen ik voor het eerst naar Brindisi ging, ruim vier jaar geleden. Dat was waar Brindisi om bekend stond: een toegangspoort naar de hak van de laars en over zee naar onder meer Griekenland.

In de Lonely Planet die ik destijds meenam werd weinig (goeds) gezegd over Brindisi en helemaal ongelijk kon ik de reisgids niet geven. De stad had zeker potentie met haar kerken, parkjes, idyllische straatjes en natuurlijk de haven, maar het voelde nog niet als een geweldig leuke, levendige stad.

Ik was er in een weekend en rond 23.00 uur was de stad uitgestorven: alle jongeren schenen naar Lecce te gaan en dus gingen wij maar terug naar onze B&B.

Flaneren over de boulevard
Wat een verschil met nu! De boulevard, waar destijds auto’s reden, is omgetoverd tot een voetgangersgebied met palmbomen, bankjes, terrasjes, cafés, restaurants en zelfs een dorpsgek die dagelijks met veel geschreeuw (en bekijks) de haven in duikt: ‘Vadoooo?!’Met name ’s avonds is dit stukje stad dé plek om te borrelen, dineren en – waar wij Nederlanders zo van houden – mensen te kijken! Vooral wanneer het donker wordt en het afkoelt, is de boulevard van Brindisi dé plek om de lokale bevolking te bewonderen.


Lees verder op de website Ciao Tutti >>

Ciao Tutti is de grootste Italiëblog van Nederland! Op deze site word je elke dag even meegenomen naar Italië, om te genieten van de Italiaanse cultuur, de Italiaanse keuken en de Italiaanse taal. Uiteraard worden ook restaurantjes, boeken, films en evenementen besproken, zodat je het Italië gevoel ook gewoon op een doordeweekse avond kunt opzoeken of zelfs in huis kunt halen! 

De boulevard van Brindisi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *